Gizlilik Politikası

Biz Kimiz

 

Web sitemizin adresi: https://www.birdanis.net

Eposta Adresi: admin@birdanis.net

 

Yorumlar

 

Ziyaretçiler sitede yorum bıraktığında, yorum formunda gösterilen verileri ve ayrıca spam tespitine yardımcı olmak için ziyaretçinin IP adresi ve tarayıcı kullanıcı aracısı dizesini topluyoruz.

E-posta adresinizden oluşturulan anonimleştirilmiş bir dize (karma olarak da adlandırılır), kullanıp kullanmadığınızı görmek için Gravatar hizmetine sağlanabilir. Gravatar hizmeti gizlilik politikası burada mevcuttur: https://automattic.com/privacy/. Yorumunuz onaylandıktan sonra profil resminiz yorumunuz bağlamında herkese görünür hale gelir.

 

medya

 

Web sitesine resim yüklerseniz, yerleşik konum verileri (EXIF GPS) içeren resimleri yüklemekten kaçınmalısınız. Web sitesinin ziyaretçileri, web sitesindeki resimlerden herhangi bir konum verisini indirebilir ve çıkarabilir.

 

Kurabiye

 

Sitemize bir yorum bırakırsanız, adınızı, e-posta adresinizi ve web sitenizi çerezlere kaydetmeyi seçebilirsiniz. Bunlar size kolaylık sağlamak içindir, böylece başka bir yorum bıraktığınızda bilgilerinizi tekrar doldurmak zorunda kalmazsınız. Bu çerezler bir yıl sürecek.

Giriş sayfamızı ziyaret ederseniz, tarayıcınızın çerezleri kabul edip etmediğini belirlemek için geçici bir çerez ayarlayacağız. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve tarayıcınızı kapattığınızda atılır.

Giriş yaptığınızda, giriş bilgilerinizi ve ekran görüntüleme seçimlerinizi kaydetmek için birkaç çerez de ayarlayacağız. Giriş çerezleri iki gün, ekran seçenekleri çerezleri ise bir yıl sürer. “Beni Hatırla”yı seçerseniz, girişiniz iki hafta boyunca devam eder. Hesabınızdan çıkış yaparsanız, giriş çerezleri kaldırılacaktır.

Bir makaleyi düzenler veya yayınlarsanız, tarayıcınıza ek bir çerez kaydedilir. Bu çerez hiçbir kişisel veri içermez ve sadece yeni düzenlediğiniz makalenin posta kimliğini gösterir. 1 gün sonra bitiyor.

 

Diğer web sitelerinden gömülü içerik

 

Bu sitedeki makaleler gömülü içerik (ör. videolar, resimler, makaleler vb.) içerebilir. Diğer web sitelerinden gömülü içerik, ziyaretçinin diğer web sitesini ziyaret etmiş gibi davranır.

Bu web siteleri sizin hakkınızda veri toplayabilir, çerez kullanabilir, üçüncü taraf tarafından gömülmüş ek izleme yapabilir ve bir hesabınız varsa ve bu web sitesinde oturum açtıysanız, gömülen içerikle etkileşiminizi izlemek de dahil olmak üzere, bu gömülen içerikle etkileşiminizi izleyebilir.

Verilerinizi kimlerle paylaşıyoruz?

Parola sıfırlama talebinde bulunursanız, sıfırlama e-postasına IP adresiniz eklenir.

 

Verilerinizi ne kadar süreyle saklıyoruz?

 

Bir yorum bırakırsanız, yorum ve meta verileri süresiz olarak saklanır. Bu, takip eden yorumları bir denetleme kuyruğunda tutmak yerine otomatik olarak tanıyıp onaylayabilmemiz içindir. Web sitemize kaydolan kullanıcılar için (varsa), sağladıkları kişisel bilgileri de kullanıcı profillerinde saklarız. Tüm kullanıcılar kişisel bilgilerini istedikleri zaman görebilir, düzenleyebilir veya silebilir (kullanıcı adlarını değiştirememeleri dışında). Web sitesi yöneticileri de bu bilgileri görebilir ve düzenleyebilir.

 

Verilerinizi nereye gönderiyoruz

5651 sayılı internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkında kanun ile 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu (“kvkk”) çerçevesindeki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek için şikayet ve başvurularınızda bizimle doğrudan paylaştığınız verileri kanuni süreler boyunca saklıyoruz.

5651 sayılı kanun kapsamında işlem tarih, saat, ıp adresleri ve port bilgileri, kanuni süreler boyunca saklanmaktadır.

Ziyaretçi yorumları, otomatik bir spam algılama hizmeti aracılığıyla kontrol edilebilir.

Gizlilik politikamıza tabi olmayan diğer internet sitelerine yönelik bağlantılar içerebilir. bu nedenle, verilerinizi paylaşmadan önce diğer internet sitelerinin gizlilik politikalarını incelemenizi tavsiye ederiz.

 

Verileriniz üzerindeki haklarınız neler

 

Bu sitede bir hesabınız veya yorumlarınız varsa, bize sağladığınız veriler dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz kişisel verilerin dışa aktarılmış bir dosyasını almayı isteyebilirsiniz. Ayrıca, hakkınızda tuttuğumuz tüm kişisel verileri de silmeyi isteyebilirsiniz. Bu, idari, yasal veya güvenlik amaçlarına uymak zorunda olduğumuz hiçbir veriyi içermez.

 

— 18+ —


Bir danış 18 yaşının üzerindeki kişiler tarafından kullanılması amaçlanmıştır. eğer 18 yaşının altındaki kişilere ait kişisel verilerin işlendiğinden haberdar olursak, bu veriler derhal silinecektir.
Bir Danış içeriği önceden kontrol edilmiyor olması nedeniyle 18 yaşından küçüklere uygun olmayabilir. çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek içeriklerden uzak durmasını sağlayabileceğiniz filtre yazılımları güvenli internet paketleri bulunmaktadır, bunları kullanmanızı tavsiye ederiz. internet’in çocuklarca güvenli kullanımı konusunda bilgilendirme için: http://www.guvenliweb.org.tr/

 

Gizlilik politikamız’daki değişiklikler, bir danış hesabı olan kullanıcılara bildirilmektedir. Bir Danış hesabınız bulunmuyorsa, gizlilik politikamızı belirli aralıklarla yeniden gözden geçirmenizi öneriyoruz.

gizlilik politikamız, 02.10.2021 tarihinde güncellenmiştir.